[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1056: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3897)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4762: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3897)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4764: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3897)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4765: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3897)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4766: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3897)
"Hi-Fi svět" federmann.cz • Zobrazit téma - Jak na 3D Eagle

"Hi-Fi svět" federmann.cz

Fórum převážně vážně nejen o Hi-Fi, zesilovačích a počítačích.
Právě je ned 16. čer 2019 5:58:49

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Jak na 3D Eagle
Nový příspěvekNapsal: sob 16. kvě 2009 14:17:36 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: pát 15. kvě 2009 11:16:10
Příspěvky: 2575
Otvírám diskusi na téma:









Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Jak na 3D Eagle
Nový příspěvekNapsal: ned 14. úno 2010 21:50:08 
Offline
Začátečník

Registrován: ned 14. úno 2010 21:41:22
Příspěvky: 4
Zdravím,

díky moc za váš článek, pomohl mi rozchodit animace v eagle3d.

Nevíte prosím, jak změnit rychlost otáčení dps v gif animaci?


Díky baa


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Jak na 3D Eagle
Nový příspěvekNapsal: ned 14. úno 2010 22:32:55 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: pát 15. kvě 2009 11:16:10
Příspěvky: 2575
Počtem snímků, dělá to jak klasická TV, 25 nebo 30snímků/sekundu, podle normy. Když se dá, 60obrázků, pak trvá točení 2s atd. zajímavé je snímky i kousek vracet, či je točit ve více osách, ale je to nadlouho.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Jak na 3D Eagle
Nový příspěvekNapsal: stř 17. úno 2010 17:44:34 
Offline
Začátečník

Registrován: ned 14. úno 2010 21:41:22
Příspěvky: 4
Ok, díky

Zkoušel jsem to podle nějakého španělského návodu, vytvořit vrstvu layer 230 a umístit body pro kameru, ale popravdě podle vašeho návodu je to jednodušší, šlo by nějak jednoduše otáčet dps podle osy úhlopříčky?


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Jak na 3D Eagle
Nový příspěvekNapsal: stř 17. úno 2010 18:13:50 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: pát 15. kvě 2009 11:16:10
Příspěvky: 2575
Současně krokovat dvě či všechny tři osy.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Jak na 3D Eagle
Nový příspěvekNapsal: stř 17. bře 2010 16:22:16 
Offline
Nezúčastněný

Registrován: stř 17. bře 2010 16:02:17
Příspěvky: 1
Tak jsem si dnes hrál s vytvářením nových součástek do 3D Eagle a docela se to dá...
Přikládám obrázek SMD LCL filtru vygenerovaný z Eaglu. Pro srovnání je v pravém horním rohu originální součástka (vyfocená pouze mobilem).
Součástka má 3 plošky pro pájení.

W.


Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Jak na 3D Eagle
Nový příspěvekNapsal: pát 30. črc 2010 23:13:24 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: pát 15. kvě 2009 11:16:10
Příspěvky: 2575
Přidání článku


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Jak na 3D Eagle
Nový příspěvekNapsal: sob 07. srp 2010 11:12:57 
Offline
Nezúčastněný

Registrován: stř 19. srp 2009 7:56:51
Příspěvky: 2
Dobrý deň, mám menší problém s Eagle 3D, všetko v poriadku pracuje len neviem ako spraviť aby som si mohol pri ručnom výbere puzdier pozrieť náhlad 3D knihovien ................ stiahol som si ich z Vašej stránky a rozbalil do súboru img ten som uložil do Eagle3D ........... keď si chcem pozrieť náhlad súčiastky tak sa mi zobrazí okno Eagle: show image ale obrázok súčiastky chýba !! Vedeli by ste mi pomôcť ? Vopred ďakujem za radu!!


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Jak na 3D Eagle
Nový příspěvekNapsal: sob 07. srp 2010 21:32:05 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: pát 15. kvě 2009 11:16:10
Příspěvky: 2575
Je to jeden z nejčastějších dotazů.

Náhled přímo z 3D_Eagle nechodí. Dá se otevřít náhled pouzder a u každého je jeho název, pak v 3D_Eagle přiřadit název dle náhledu.

Je třeba mít otevřen náhled v novém okně. Pokud je stejných pouzder více, stačí přiřadit jen jedno a při opětovném generování souboru .pov se již pouzdra přiřadí automaticky všechny.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Jak na 3D Eagle
Nový příspěvekNapsal: pát 27. srp 2010 12:27:27 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: pát 15. kvě 2009 11:16:10
Příspěvky: 2575
Ukázka špatně nastaveného času při animaci:

Gif_0.gif
Obrázky mají nastavená čas zobrazení 0s vyjma 8. obrázku, který má 500ms a 9. obrázku, který má 200ms, navíc je první a poslední obrázek totožný.

Zde jsem poslední obrázek smazal a nastavil pro všechny čas zobrazení 100ms, zprůhlednil okolí a nechal trvale otáčet:

Gif_a.gif

Je třeba dávat pozor na dobu zobrazení, pokud nechcete, aby se obrázek při animaci zastavil, pak je nutné mít časy stejné, pokud chcete, aby se obrázek při animaci pozastavil, pak to uděláte délkou zobrazení, pokud chcete, aby se obrázek točil tam i zpět, pak to uděláte opakováním obrázků v požadovaném pořadí.

Pro animaci můžete použít například


Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Jak na 3D Eagle
Nový příspěvekNapsal: čtv 14. říj 2010 12:26:13 
Offline
Nezúčastněný

Registrován: čtv 14. říj 2010 12:16:26
Příspěvky: 2
Zdravim mam mali problem ..
Nainstalovalm som vsetko podla vasho navodu , pouzil som na skusku schemu s eaglu 5.6 "hexapod" exportoval som ho do hexapod.pov pre Pov ray a ked spustim genrovanie 3D nahladu v tele textu mi chadze chybu.

#include "tools.inc"
#include "user.inc"

sky_sphere {pigment {Navy}

google kutam uz vise hodiny a neviem prist na riesenie.
Prosim ak niekto pozna riesenie pomozte.Dakujem


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Jak na 3D Eagle
Nový příspěvekNapsal: čtv 14. říj 2010 14:26:48 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: pát 15. kvě 2009 11:16:10
Příspěvky: 2575
Řekl bych, že POV-Ray nevidí cestu do knihoven http://www.federmann.cz/index.php/vyrob ... le-potvrte soubor INI

Zde http://www.federmann.cz/index.php/vyrob ... a-3d-eagle je to taky vidět

Library_Path="C:\Program Files (x86)\EAGLE-5.2.0\ulp\Eagle3D\povray"

[160x120, No AA]
Width=160
Height=120
Antialias=Off ......


Musí být přesně dle vaší instalace…


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Jak na 3D Eagle
Nový příspěvekNapsal: čtv 25. lis 2010 13:26:16 
Offline
Nezúčastněný

Registrován: čtv 14. říj 2010 12:16:26
Příspěvky: 2
zdravim. problem s chybou

#include "tools.inc"
#include "user.inc"

ostava ale pri pouziti inej verzie POV ray sa ponukne moznost nasledovna:,

Obrázek
a 3D nahlad sa vytvory.Stale vsak ostava

#include "tools.inc"
#include "user.inc"

ako chybove hlasenie. a ostavaju uz len vynechane suciastky vid obrazok.
je moja dedukcia ze chybaju bud kniznice alebo len niesu k dispozicii puzdra danych suciastok k dispozicii ?
skusal som to na defaulnich knizniciach eagla 5.6 ako aj s doplnenim o "PAJA" kniznice ale chyba ostava.
Kontroloval som adresare eagla kde su "INC" subory a tieto sa tam nenachadzaju.

Library_Path="C:\Program Files (x86)\EAGLE-5.2.0\ulp\Eagle3D\povray"

[160x120, No AA]
Width=160
Height=120
Antialias=Off

tato cast je tak isto spravna samozrejme upravena na moju instalaciu:

Library_Path="C:\Program Files\EAGLE-5.6.0\ulp\Eagle3D\povray"

[160x120, No AA]
Width=160
Height=120
Antialias=Off
...


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Jak na 3D Eagle
Nový příspěvekNapsal: čtv 25. lis 2010 19:56:32 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: pát 15. kvě 2009 11:16:10
Příspěvky: 2575
Hledá jej na 5.6, ale to nevadí, pokud se vytvoří soubor pro obraz. V je popsáno jak tam přiřadit pouzdra.

„"PAJA" kniznice“ s tím nemají nc společného, spíše nebude jeho pouzdra vůbec identifikovat, proto je třeba přiřadit pouzdra ručně. V je odkaz na Náhled 3D knihoven, který je třeba stáhnout a rozbalit v PC, otebřít a dle názvu pouzdra přiřadit potřebné pouzdro ze seznamu, který nabízí 3D Eagle při neznámém pouzdru.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Jak na 3D Eagle
Nový příspěvekNapsal: pon 12. bře 2012 18:00:24 
Offline
Začátečník

Registrován: ned 14. úno 2010 21:41:22
Příspěvky: 4
Zdravím

mám problém se změnou přiřazení pouzdra, které se upravuje v souboru 3dusrpac.dat, ve win7/64 home tento soubor nemůžu vůbec najít, jinak vše běhá, nevíte někdo, co stím?


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Jak na 3D Eagle
Nový příspěvekNapsal: pon 12. bře 2012 18:11:39 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: pát 15. kvě 2009 11:16:10
Příspěvky: 2575


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Jak na 3D Eagle
Nový příspěvekNapsal: pon 12. bře 2012 19:45:23 
Offline
Začátečník

Registrován: ned 14. úno 2010 21:41:22
Příspěvky: 4
Je tam, omlouvám se za zbytečný dotaz, hledal jsem ho vyhledávačem ve win7 a nenašel, asi nehledá všude. Díky


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Jak na 3D Eagle
Nový příspěvekNapsal: pon 12. bře 2012 20:05:36 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: pát 15. kvě 2009 11:16:10
Příspěvky: 2575
Žádný dotaz není zbytečný. On si mnohé ukládá do běžně nepřístupných částí "AppData\Local\VirtualStore", kde se špatně hledá, často se tam dá dostat jen při zapsání cesty rukou, proto jsem to dával jako kus cesty, aby se dal překopírovat a tím se dostat do "AppData" .


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Jak na 3D Eagle
Nový příspěvekNapsal: stř 14. bře 2012 18:00:51 
Offline
Nezúčastněný

Registrován: stř 14. bře 2012 17:51:27
Příspěvky: 1
Dobrý den, chci poděkovat za dobrý návod na instalaci 3D eagle. Mám jenom jeden dotaz, jak jsem pochopil tak tento software generuje obrázek. Je nějaká možnost aby generoval výstupní data pro konstrukční 3D programy?(CADy, Solid Edge, atd...) Mám to do diplomky, plošný spoj jsem v eaglu namaloval a ještě to potřebujeme nasimulovat jestli se to vejde do speciální konstrukce. a případně vyřešit uchycení.

Děkuji


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Jak na 3D Eagle
Nový příspěvekNapsal: úte 20. bře 2012 20:27:00 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: pát 15. kvě 2009 11:16:10
Příspěvky: 2575
Eagle vytvoří dostatek dat i pro zpracování a opracování plošného spoje, 3D_Eagle vytvoří z Eagle textový soubor, dle kterého PovRay vytvoří obraz. Uchycení a další se dá vzít s Eagle jako takového.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Jak na 3D Eagle
Nový příspěvekNapsal: ned 06. črc 2014 14:26:55 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: pát 15. kvě 2009 11:16:10
Příspěvky: 2575


Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Jak na 3D Eagle
Nový příspěvekNapsal: úte 04. lis 2014 21:07:59 
Offline
Začátečník

Registrován: úte 04. lis 2014 20:47:22
Příspěvky: 3
Dobrý den, děkuji za skvělý návod na výrobu 3d simulace a následné animace.
Mám dotaz. Nevíte jak ošetřit, aby animace nedělala takové ty stíny, viz odkaz, kde jsem udělal ukázku mé prvotiny dle Vašeho návodu? Asi to bude souviset s hloubkou barev, ale nejsem si jist.
http://postimg.org/image/uw46hymnd/
P.S. Prosím o smazání horního příspěvku - mne to systém nedovolí.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Jak na 3D Eagle
Nový příspěvekNapsal: stř 05. lis 2014 22:42:23 
Offline
Začátečník

Registrován: úte 04. lis 2014 20:47:22
Příspěvky: 3
A ještě bych měl otázku ohledně transformátorků do DPS. Nikde jsem žádné 3d pouzdro nenašel. Respektive, když dám přiřadit pouzdro ručně, jelikož to automaticky nejde, tak jsem nenašel v nabídce žádné pouzdro transformátorů - snad jsem se blbě nedíval.
Je tedy někde možné sehnat dodatečné knihovny, případně postup jak je tam dodat?
Diky.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Jak na 3D Eagle
Nový příspěvekNapsal: čtv 06. lis 2014 0:21:24 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: pát 15. kvě 2009 11:16:10
Příspěvky: 2575
1) Světlo je nutné nastavit v 3D_Eagle
2) Transformátory jsou v náhledech na úplném konci

Jinak na začátek pěkné.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Jak na 3D Eagle
Nový příspěvekNapsal: čtv 06. lis 2014 7:02:12 
Offline
Začátečník

Registrován: úte 04. lis 2014 20:47:22
Příspěvky: 3
Děkuji za odpověď. S tím světlem si zkusím nějak pohrát. Trafíčka sice v 3d náhledech jsou, ale nemůžu součástku přiřadit při ručním výběru, když přes tlačítko ulp vytvářím pov soubor (prostě nejsou v nabídce).


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron


POWERED_BY
Český překlad – phpBB.cz