Zajímá mě jaké používáte zdroje zvuku pane inženýre. Co jste vyzkoušel, co sem Vám líbilo, u čeho jste zůstal (gramo, SACD přehrávače, zvukové karty, AD převodníky). Výrobci, modely, konstrukce,...
A taky jakou aparaturu budíte. Výrobce, typy, konstrukce, měniče pod i nad 20kHz. Sluchátka?
Jakou hudbu vlastně posloucháte, jestli si vůbec uděláte čas pro své vytížení. Konstruování je jedna záležitost a záliba v hudbě s ní nemusí souviset
Rozhodl jsem se udělat jisté, krátké ohlédnutí za minulostí a napsat kratičký článek „Hi-Fi vs. High-end“. Myslím si, že dnešní High-end-isti, rádoby Hi-Fi-sti o minulosti vůbec netuší a je to obrovská škoda. Je dobré znát minulost a vědět, že ten analog u kterého byli Hi-Fi-sti, nebyl zas tak špatný a dnešní High-end-isti by mohli mnohé někdejším Hi-Fi-stům ještě dnes závidět.
Jsem zvědav, jestli v článku uvedete něco konkrétního z toho, na co jsem se ptal v předchozím příspěvku.
Samozřejmě že toto téma je vhodné pro všechny kteří chtějí uvést své poslechové řešení.
Jsem si jist, že v dřívějších dobách, méně ekonomicky příznivých, byli Hi-Fisté nuceni k větší důvtipnosti. A naopak dnes je tento důvtip potlačen množstvím peněz nacpaných do High-Endu. Věřím však že pro věrný poslech není nutný High-End (reprosoustavy). Kombinace komerčně prodávaných reprosoustav (Hi-Fi) doplněných o další pásmo reproduktorů např. Taket musí být dostačující. Nebo snad není nic lepšího než vlastnoručně navržené reprosoustavy?
Jsem skromný člověk, nemám žádné superstudio, většina konstrukcí je pro cizí, bez nároků na zisk. Zdroje signálu jsou různé, velmi často jde o přímý hudební signál vytvořený nástrojem. Stejně tak elektroakustické měniče, od levných až po HORNy. Vytvořil jsem Galerii realizací QQF-55-XXXx a HQQF-55-XXXxx možná někdo bude mít zájem své dílo zveřejnit, většinou však jde o soukromé projekty.